Терминал за закупуване на електронни винетки заработва на граничния пункт в Трънско от началото на 2019 година

Терминал за закупуване на електронни винетки е разположен на Граничен контролно-пропускателен пункт “Стрезимировци” в община Трън. Устройството ще заработи с въвеждането на ТОЛ системата от началото на 2019 година. Това стана ясно по време на годишна среща с директорите на териториалните структури от област Перник, инициирана от областният управител.

На срещата от Областно пътно управление-Перник припомниха, че от началото на следващата година предстои въвеждането на ТОЛ системата за закупуване на електронни винетки. Поставени са терминали на няколко места в областта – на Граничен контролно-пропускателен пункт „Стрезимировци” и бензиносттанции. В края на срещата областният управител на Перник благодари на териториалните структури за партньорството, постоянната комуникация, целенасочена работа през годината и добрата експертиза, благодарение на които са постигнати добри резултати за жителите на областта и тяхното спокойствие, уточниха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

Чрез 500 терминала за самотаксуване ще може да се купуват е-винетки. Те ще бъдат разположени в търговските обекти по протежение на пътната мрежа, предимно в бензиностанциите. Терминалите ще оперират на 8 езика – български, английски, немски, руски и на езиците на съседните на България държави – гръцки, румънски, сръбски и турски. Плащанията ще се извършват чрез дебитна и кредитна карта. Всички, купили винетка, ще могат да проверят на сайта bgtoll.bg дали тя е валидна.

И тези предстоящи празници ще бъдат по-интересни и забавни с новините от общините Брезник и Трън, които може да научите първо от страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...