Младият творец Зарина Лазарова от Брезник показа картини, които представят част от славянската и българската митология

Четири картини представя младият творец Зарина Лазарова от Брезник в новооткритата арт галерия на града, предаде репортер на Zapadno.com.

Нейните картини са сред други произведения, които художници от Перник са показали в изложбата-базар, с която беше открита миналата седмица арт галерията. “Различният художник вижда през своите очи различни неща и всеки разбира картините по различен начин. Аз не се смятам за художник, за професионалист. Прекалено малка съм, за да се нарека художник, не на възраст, а на стаж с рисуването.”, сподели Зарина Лазарова и поясни, че с рисуване се занимава от малка.

Изложените от нея картини представят една част от славянската и българската митология, с която не всеки човек е запознат. “Тази седмица разбрах, че ние имаме много подобни същества и митологични въобще люде, които наподобяват чужди култури. Просто съм нарисувала някои от тях.”, каза още Зарина Лазарова.

Досега тя е участвала в изложби в Брезник и извън пределите на града. На откриването на арт галерията, Зарина беше единственият представител от Брезник. “Това ми навява, че ние брезничани и не само, Брезнишка община, имаме нужда от такива неща. Имаме нужда от изкуство, от галерии, от обогатяване на културата, защото в един момент сивото ежедневие, това което ни кара да се затваряме в себе си, просто ни обезцветява като хора. Ние спираме да чувстваме, превръщаме се в едни роботи и просто вървим напред без цел.”, сподели още Зарина Лазарова.

И тези празници ще бъдат по-интересни и забавни с новините от общините Брезник и Трън, които може да научите първо от страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...