Църковни певци от Белград украсиха с молитвени песнопения богослуженията в Църногорския манастир за празниците

Сръбски църковни певци от Белград, които са ръководени от Владимир Симич, украсяват богослуженията в Църногорския манастир „Свети свети Безсребреници и Чудотворци Козма и Дамян“ над брезнишкото село Гигинци, съобщиха от светата обител.

Вчерашният ден започна за манастира с Утреня и Царски часове в навечерието на Рождество Христово. В манастирската църква бяха изпълнени Вечерня и Василиева Света литургия, а по-късно през деня пък беше подредена постна трапеза. 24 декември завърши в манастира с Всенощно бдение за Рождество Христово.

За днес, 25 декември са предвидени празнична Света литургия и трапеза. И в двата дни богослуженията са украсени с молитвените песнопения на сръбските църковни певци. Игуменът на манастира архимандрит Никанор и монасите от манастирското братство пожелават на всички благодатно посрещане на Рождество Христово и благодатта, мирът и любовта на Родилия се богомладенец да бъдат с всички нас. Пътят до манастира е проходим при зимни условия, уточниха от светата обител.

И тези празници ще бъдат по-интересни и забавни с новините от общините Брезник и Трън, които може да научите първо от страниците на Zapadno.com.

Снимка: Църногорски манастир

Виж също...

Loading...