През 2019 година се предвижда основен ремонт на каменния бараж в Ноевски дол над село Ноевци

Териториалното поделение на “Държавно горско стопанство-Брезник” отделя особено внимание и на борба с ерозията и залесяването на ерозирали терени. Това поясни директорът на стопанството инженер Петър Савев в доклад, който представи за 90-годишнината на ДГС-Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

На територията на държавното горско стопанство са били извършени активно баражно строителство във водосборите на река Светля и Конска. През 2019 година се предвижда основен ремонт на каменен бараж на Ноевски дол в землището на брезнишкото село Ноевци. Това поясни директорът на стопанството инженер Петър Савев.

В началото на 2018 година беше обявена обществена поръчка за изготвяне на проект за основен ремонт на съоръжението. Прогнозната стойност на поръчката беше 6 000 лева без включен ДДС. В прогнозната стойност на поръчката се включваха стойност за проектиране и стойност за авторски надзор на изготвения проект.

Ремонтът на каменния бараж над Ноевци се очаква от дълго време от жителите на населеното място.

И тези празници ще бъдат по-интересни и забавни с новините от общините Брезник и Трън, които може да научите първо от страниците на Zapadno.com.

Снимка: Югозападно държавно предприятие – пресцентър архив

Виж също...

Loading...