Читателите на библиотеката в Брезник започнаха да наблягат на руската литература

Интерес към руската литература отчитат от библиотеката към народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник. През последните няколко години се наблюдава и увеличение на студентите, които използват услугите на библиотеката, предаде репортер на Zapadno.com.

С навлизането на интернет все по-малък е интересът на читателите в брезнишката библиотека към справочниците, но пък се увеличава броят на студентите-ползватели. “Има студенти, които ги задължават информацията, която търсят за теми, курсови и дипломни работи да бъде на хартиен носител, а не свалена от интернет. Това е в последните 2-3 години. Масовият читател си чете художествена литература – и българска, и чужда. Това е профилът на по-съвременния читател.”, сподели главният библиотекар на библиотеката в Брезник Емилия Първанова.

Популярните автори, които читателите търсят са Нора Робъртс, Даниел Стийл, Мери Хигинс Кларк, Сидни Шелдън и Паулу Коелю. “В последно време се наблюдава търсене на много руски автори. Романи от руската литература на Достоевски, Горки. От класиците на чуждата литература също се търсят много произведения като Стендал. Не знам по какви причини, но това през последните години се появява като тенденция. Ползва се и старата литература.”, каза още Емилия Първанова. Научната литература пък не се търси от читателите заради навлезлите нови технологии.

И тези празници ще бъдат по-интересни и забавни с новините от общините Брезник и Трън, които може да научите първо от страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...