Главният организатор на „От Трън по-убаво нема“ Йордан Станимиров: Този фестивал е необходим за района

Главният организатор на националния фестивала “От Трън по-убаво нема” Йордан Станимиров сподели, че събитието е необходимо за региона. Това каза хореографът в предаването “По граовски” по телевизия “Кракра“.

Фестивалът се провежда в община Трън от 2010-а година насам, като всяка година се разраства и обогатява. Главният му организатор Йордан Станимиров е прекарал детството си в трънското село Рани луг. Именно тази му връзка с Трънско го накарала преди 8 години да създаде фестивала “От Трън по-убаво нема”. Първото издание се провело на 14 октомври, когато е и празникът на град Трън, но следващите фестивали били изместени през топлите месеци.

През 2010 година идеята за “От Трън по-убаво нема” била добре приета от тогавашния кмет на Община Трън Станислав Николов. Той дал възможността на Йордан Станимиров да развие събитието, както го вижда. Единственото, което отбелязал Николов към хореографа било, че не може да го финансира за провеждане на фестивала. “Той ми каза така: Хубаво ти е намерението, ето ти града, само не ми искай пари. Аз измислих начин, по който да изкарам парите си за това нещо. Но нали знаете, че за това нещо винаги не стигат пари.”, сподели Йордан Станимиров в предаването “По граовски”.

Хореографът отбеляза и заслугата на фестивала, който ежегодно събира стотици участници и посетители от други краища на страната и дори от чужбина. В края на интервюто той пожела на всички да бъдат весели, щастливи и да имат много успехи. “Този фестивал е необходим за тоя район. Да го знаете, драги зрители, необходим е.”, добави Йордан Станимиров.

И тези празници ще бъдат по-интересни и забавни с новините от общините Брезник и Трън, които може да научите първо от страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...