С блага вест за новородено дете и близо 100 подаръци жители на Гигинци се забавляваха предновогодишно

Жители и гости на брезнишкото село Гигинци се забавляваха на новогодишно тържество, което се проведе в салона на местното читалище “Искра-1952”, предаде репортер на Zapadno.com.

Забавната програма започна в ранния следобед, когато около 30 човека изпълниха салона. Приветствие към гостите отправи кметът на селото Цана Сандова. “Годината, която се задава, с шепи радост да раздава, да бъде мирна, плодовита и за вас да е честита! Уважаеми присъстващи, добре дошли на днешния празник. Измина и тази календарна година, доволни или не, длъжни сме да посрещнем новата 2019 година и то разбира се с нови мечти, надежди и начинания. Днешният празник е един от най-очакваните от млади и стари, откакто свят светува това е времето за равносметка за изминалите дни. Новогодишните празници ни връщат към нещо мило и свидно останало от детството ни. Няма българско семейство без накичена елха и суровачка! Скъпи приятели, желая ви много здраве – то винаги е нужно! Много щастие – то никога не стига! Море от любов и бряг, на който винаги те чака някой! Когато 12 ясни звъна отекнат в нощта, когато 2 стрелки се влеят в една, когато 2 години се разминат в един и същи час, тогава щастие и радост ви желая аз! От името на кметство село Гигинци и читалище “Искра” от все сърце ви пожелаваме една незабравима новогодишна забава! И не забравяйте, че усмивката и веселбата са най-добрата подправка за празниците!”, каза кметът Цана Сандова в приветствието си към присъстващите.

След словото на кмета беше оповестена благата вест, че се в навечерието на празника се е родило дете с името Боян. То е внуче на покойния бюлюкбашия на сурвакарската група на село Гигинци Крум Крумов. Новината съобщи неговата братовчедка Владислава, която почерпи гостите с бонбони и няколко килограма ракия и вино.

Освен музикална програма с диджей, за гигинчани и гости на селото имаше и подаръци от кметството и читалището. Около 90 подаръка получи всеки в салона – предимно стоки за бита.

И тези празници ще бъдат по-интересни и забавни с новините от общините Брезник и Трън, които може да научите първо от страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...