Елхата в Трън ще участва в надпревара за най-високо коледно дърво в България

Коледната елха в центъра на град Трън ще се включи в надпревара, която цели да покаже кое е най-високото коледно дърво на обществено място в България, предаде репортер на Zapadno.com.

От NOVA телевизия отправили предложение към Община Трън за включване на трънската коледна елха в класацията, която медията ще направи. Предложението било прието от общинската администрация, откъдето очакват екип на телевизията да пристигне в град Трън, за да измери и заснеме дървото, което расте до хотел “Ерма”. Новината за това беше потвърдена пред Zapadno.com от кметът на Община Трън Цветислава Цветкова, която се надява ако коледната елха не спечели първото място, то поне да бъде в челната тройка.

Очаква се екипът на NOVA да пристигне в Трън утре, неделя. Класацията за най-високата елха ще бъде показана в ефира на телевизията в понеделник, 31 декември от репортера Румен Бахов. Тогава ще бъдат обявени резултатите за трите най-високи елхи в страната. Конкурентни на трънската елха са тези в градовете Троян и Димитровград.

Коледната елха в Трън може да се конкурира и за най-добре украсено дърво, смята още кметът Цветислава Цветкова. В началото на месец декември измерване с уред установи, че височината на дървото е 24 метра.

24-метровото дърво грейна в празнични светлини на 7 декември. То е окичено със 100 коледни топки и около 770 метра светещи празнични лампички. Прочетете още по темата в публикацията: Близо 800 метра празнични лампички светнаха на коледната елха в град Трън

И тези празници ще бъдат по-интересни и забавни с новините от общините Брезник и Трън, които може да научите първо от страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...