Регистрираните безработни лица с трайни увреждания в Брезник са 20, а в съседната община Трън – 19

Регистрираните безработни лица с увреждания в област Перник са общо 325. От тях 20 са регистрирани в община Брезник, а други 19 – в община Трън, съобщиха от дирекция “Бюро по труда”-Перник.

През месец декември приключи набирането на заявки от работодатели по двата проекта – “Обучения и заетост за младите хора”, който е за безработни лица с трайни увреждания до 29 години и вторият – “Обучения и заетост” – за безработни лица с трайни увреждания на възраст над 29 години. И двата проекта се финансират от Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”.

Със средства от оперативната програма ще бъдат поети възнагражденията според минималния осигурителен доход за съответната икономическа дейност и осигурителните вноски на наетите от тях по проектите за 24 месеца. Ако работодателите задържат служителя половин година след този срок, ще им бъде даден еднократно допълнителен бонус от шест минимални работни заплати.

За област Перник са подадени заявки за 206 работни места. От тях 186 са по проекта “Обучения и заетост”, по който работа са започнали 107 безработни лица – 80 са наети към общинските администрации, а 27 са в реалния сектор. Работните места по проекта “Обучения и заетост за младите хора” са общо 20, от които 10 са започнали работа – 3 безработни лица са наети към общинските администрации в региона, а 7 са в реалния сектор.

И тези празници ще бъдат по-интересни и забавни с новините от общините Брезник и Трън, които може да научите първо от страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...