Кметът на Димитровград с готовност да изпрати в Трън противопожарна стълба за измерване на трънската коледна елха

Кметът на Община Димитровград Иво Димов каза в ефира на NOVA телевизия, че може да изпрати техника за измерване на височината на коледната елха в град Трън.

Готовността си да изпрати високата стълба, с която тези дни е измерена височината на коледното дърво в центъра на Димитровград, кметът заяви по повод появилия се спор за най-висока коледна елха в България. Репортаж от измерването на живото дърво в Димитровград беше излъчен тази сутрин в предаването “Здравей, България”. Механична ролетка показа, че височината на дървото е 27 метра и 20 сантиметра. Същото отчете и лазерна ролетка. Измерването беше направено с помощта на висока противопожарна стълба.

По време на снимките репортерът Румен Бахов се обърна към димитровградския кмет: “Само да ви кажа, че вече в Трън предявяват претенции, че имат по-висока елха.”. Кметът отговори, че не вижда нищо лошо в това, а репортерът допълни, че подобно измерване като в Димитровград ще бъде направено и в Трън. “Не знам в Трън дали има толкова висока стълба…”, каза Румен Бахов, а кметът Иво Димов отговори, че ще изпрати тяхната, ако се наложи.

Повече може да видите в репортажа на NOVA като натиснете тук.

И тези празници ще бъдат по-интересни и забавни с новините от общините Брезник и Трън, които може да научите първо от страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...