Популяризирането на българската култура и традиции в Западните покрайнини от областния управител беше удостоено с награда

Удостоиха областния управител на Перник с награда за подкрепа и принос в популяризирането на българската култура и традиции в Западните покрайнини, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

Отличието бе връчено на Ирена Соколова от Александър Димитров – председател на сдружение “ГЛАС” Босилеград. “Оценявам този важен жест, свързан с темата за добросъседството, както и позитивните взаимоотношения в Българо-сръбския регион. Смятам, че чрез българския фолклор – обичаи, песни, танци, нашите сънародници в Босилеград предават силни послания за това, че днес не трябва да съществува разделение, а приятелство и успешно сътрудничество в различни сфери и политики. Това е правилният европейски модел и път на развитие”, сподели Соколова.

Сдружение “ГЛАС” е доброволно, неправителствено сдружение, което осъществява цели в областта на всички позитивни жизнени дейности: култура, информативно-издателска дейност, образование, икономика, туризъм, екология, здравеопазване, спорт и други. Сдружението е основател и на мултимедийния новинарски портал „ГЛАСПРЕСС” на български и сръбски език. Порталът е създаден да насърчава европейската принадлежност на гражданското общество, българското национално малцинство в Република Сърбия, със специално внимание към младите хора и техните инициативи.

И тези празници ще бъдат по-интересни и забавни с новините от общините Брезник и Трън, които може да научите първо от страниците на Zapadno.com.

Снимки: Областна администрация-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...