В град Трън отново ще организират безплатно лятно училище, което ще обхване 30 деца в риск

До края на проекта „Щастливо детство чрез услуги за ранно детско развитие” ще се проведе обучение с още две групи от по 15 деца в предучилищна възраст. Проектът се изпълнява от Община Трън и до момента е обхванал 120 деца до 7-годишна възраст, съобщават от общинската администрация.

През летните месеци на 2017 и 2018 година в град Трън се организира безплатно лятно училище, което е по услугата “Допълнителна педагогическа подготовка за повишаване на училищната готовност“ по проекта. През месеците юли и август 2017 година през лятното училище са преминали 30 деца, а през месец юли 2018 година са получили предучилищна подготовка общо 15 деца. Услугата е продължи и през месец август 2018 година с втора група от 15 деца в предучилищна възраст. За децата полагат грижи квалифицираните специалисти педагог и помощник-възпитател с дългогодишен опит в детска градина, става ясно от Общинската стратегия за подкрепа за личностното развитие на децата и учениците в община Трън за периода 2018 – 2020 година.

В момента тече процедура за избор на изпълнител до края на проекта „Щастливо детство чрез услуги за ранно детско развитие”. Целта на проекта е превенция на социалното изключване, намаляване на бедността сред децата чрез инвестиции в ранното детско развитие.

И тези празници ще бъдат по-интересни и забавни с новините от общините Брезник и Трън, които може да научите първо от страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...