Кметът на Община Трън кани жителите и представителите на бизнеса на публично обсъждане на проекто-бюджета за 2019 година

Публично обсъждане на проекто-бюджетът на Община Трън за 2019 година ще се проведе в края на следващата седмица, съобщават от общинската администрация.

По този повод кметът на Община Трън Цветислава Цветкова е отправила покана към жителите на общината и представителите на бизнеса да присъстват на обсъждането. Проекто-бюджетът ще бъде обсъден на 11 януари (петък) от 11 часа в заседателната зала на общинската администрация в Трън. От Общината уточняват, че заинтересованите лица могат да се запознаят с проекта на бюджета за 2019 година от интернет страницата на администрацията, но към момента на писане на статията той все още не е публикуван.

Както първо научиха читателите на Zapadno.com, Община Трън ще получи повече пари от държавата през тази година. От централния бюджет под формата на субсидии към бюджета на Трън ще бъдат насочени над 4,2 милион лева. От тези средства около 60 процента са предвидени за делегирани от държавата дейности, а около 20 процента са за капиталови разходи, където попадат инвестициите, подобряването и поддръжката на активите на Общините.

Виж също...

Loading...