Технически проблем забавил брезнишките пожарникари за гасенето на горящата ферма в село Селищен дол

Дежурният екип на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Брезник се забавил при гасенето на пожара в селскостопанска сграда в пернишкото село Селищен дол, който лумнал в първия ден от новата 2019 година. Населеното място попада в гасителния район на брезнишката пожарна, предаде репортер на Zapadno.com.

Пламъците унищожили 2 500 бали фураж и 200 квадратни метра покривна конструкция. Огнената стихия оставила без покрив селскостопанските животни на местен фермер. Според жената на фермера, ако пожарникарите са пристигнали по-бързо, то щетите са щели да бъдат по-минимални. Ето какво сподели тя: “Браво! Толкова добре е написано сякаш нищо не се е случило!Просто са изгорели 2500 бали,просто от сградата нищо не остана,просто всичко изгоря.Понеже сме много “далече”пожарната не можа да дойде повече от 1 ч .от Брезник .Ако пожарната беше пристигнала на време щетите щяха да бъдат малки. Понеже живеем в 21 век техниката се чупи и това е “нормално”.Днес така ми отговориха ” Всичко е нормално” нали все пак живеем в България!”, написа вчера във Фейсбук страницата на Zapadno.com Десислава Борисова.

От Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Брезник потвърдиха, че е имало забавяне при гасенето на огъня. Причината за това е авариране на противопожарния автомобил, който е потеглил от Брезник в 7:42 часа на 1 януари. Сигналът за пожара е бил подаден в 7:41 часа. Малко преди пернишкото село Селищен дол автомобилът с пожарникари от брезнишката служба се развалил и не успял да пристигне до горящата селскостопанска постройка. Възможност за изкарване от гаража на втория противопожарен автомобил не е имало, тъй като целият наличен състав на дежурния екип бил в аварирала кола преди Селищен дол. Тогава брезнишкия екип вика на помощ колегите си от Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Перник. Впоследствие бил докаран и вторият противопожарен автомобил от Брезник, който се включил в гасенето на пожара. Това поясни пред репортер на Zapadno.com началникът на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Брезник Чавдар Асенов.

Причината за възникване на пожара в село Селищен дол е техническа неизправност. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети, уточниха от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

Виж също...

Loading...