Трънската сурвачка влезе в национален ефир заради размерите си, от Хасково претендират: Нашата дряновица е по-голяма

Истинска война на сурвачките се заформя между градовете Трън и Хасково, видя Zapadno.com.

Вчера репортерът на NOVA телевизия Румен Бахов показа на зрителите огромната сурвачка в центъра на град Трън. Екипът на телевизията направи директно включване в предаването “Здравей, България”, за да покаже размерите на коледното дърво до хотел “Ерма”, което се конкурира за най-висока елха с тези в Димитровград и Троян.

След като стана ясно, че трънската коледна елха е по-ниска от тези в Димитровград и Троян, от телевизията показаха друга гордост за трънчани – сурвачката с дължината на автомобил. Окичено дръвче е дълго точно 4 метра и е изработено от колектива и деца към състави на народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” в Трън. По време на директното включване репортерът Румен Бахов се обърна към кмета Цветислава Цветкова, че Община Трън могат да претендират с най-високата общинска сурвачка в държавата. “Обявяваме началото на нова кампания и тя е за най-красива и най-висока сурвачка, общинска.”, каза репортерът.

Репортажът предизвика хасковски сайт, който обяви, че в град Хасково се намира най-високата сурвачка. Двойно по-грамадна от тази в Трън е сурвачката, която е украсила през 2018 година входа на Младежкия център в Хасково. Хасковската гигантската дряновица е 8 метра и 3 сантиметра. Изработена е от възпитаниците от школата по етнография с ръководител Нели Арнаудова, уточниха от сайта haskovo.net.

Виж също...

Loading...