В Трън обществено ще обсъждат Наредба за определяне размера на местните данъци на територията на общината

Обществено обсъждане на Проект на Наредба за определяне размера на местните данъци на територията на община Трън ще се проведе в края на месец януари 2019 година, съобщиха от общинската администрация.

Според проекта за Наредбата частта от данъка за автомобили с мощност на двигателя до 55 kW включително ще е 18 лева и 70 стотинки. Най-високата част от данък за автомобилите е за тези с мощност на двигателя над 245 kW включително – 514 лева и 5 стотинки. Крайната сума за данъка за автомобили се определя и според коригиращ коефициент за годината на производство, както и екологичната категория на превозното средство.

Наредбата за определяне размера на местните данъци гласи още, че между 3 и 5 лева за 1 квадратен метър нетна търговска площ ще трябва да заплащат търговците на дребно, които имат площ до 100 квадратни метра на обекта. Желаещите да имат обект за гадателски, екстрасенски и биоенерготерапевтични услуги ще трябва да заплащат между 4 800 лева и 5 000 лева, в зависимост от зоната.

Обсъждането на Наредбата за определяне на размера на местните данъци ще се проведе на 25 януари 2019 година от 10 часа в заседателната зала на Община Трън. Предложенията и становищата се адресират на вниманието на секретаря на Община Трън Станислава Алексиева.

И тези празници ще бъдат по-интересни и забавни с новините от общините Брезник и Трън, които може да научите първо от страниците на Zapadno.com.

Виж също...

Loading...