Полицейски инспектори ще посетят жителите на 9 села в Трънско и 5 населени места в Брезнишко, за да чуят проблемите им

Мобилни екипи на Районно управление „Полиция“-Брезник и Районно управление „Полиция“-Трън ще посетят общо 14 села в двете общини през месец януари, съобщават от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

Първите посещения ще бъдат направени от инспектори на Районно управление “Полиция”-Трън в трънските села Лялинци, Неделково, Мракетинци, Парамун и Филиповци. Посещенията са насрочени за 8 януари (вторник) и ще бъдат в кметствата и кметските наместничества на селата. По реда на изброяване на селата, те ще бъдат посетени с начални часове съответно – 9:30, 10:30, 11:30, 13:30 и 15:30 часа.

На 11 януари отново инспектори от трънската полиция ще посетят други четири села в пограничната община. В графика за този ден са включени селата Ездимирци, Врабча, Банкя и Велиново, като часовете за посещения ще бъдат в: 10:00, 11:00, 13:30 и 15:30 часа.

Брезнишки инспектори също ще посетят няколко села в община Брезник. На 14 януари полицейските инспектори ще посетят селата Долни Романци, Горни Романци, Бабица, Арзан и Гоз. Посещенията ще бъдат в кметските наместничества на населените места с начални часове: 10:00, 11:00, 13:00, 14:00 и 15:00 часа.

Мобилните групи са част от плана на МВР за противодействие на конвенционалната престъпност. Сформирани са екипи за посещения в населени места, в които няма постоянно полицейско присъствие. Те се срещат с жители и представители на местната власт, за да разговарят с тях по актуални проблеми и да приемат сигнали за престъпления или различни нарушения.

Виж също...

Loading...