БНТ 2 ще излъчи филм за самодейния читалищен театър на Брезник в предаване посветено на сценичните изкуства

Държавната телевизия БНТ 2 ще излъчи филм за една от двете трупи на самодейния читалищен театър към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”, съобщиха за читателите на Zapadno.com от културната институция.

Преди дни екип на предаването “Репетиция”, което е посветено на сценичните изкуства е бил в град Брезник, където в продължение на няколко часа е направил снимки на местните театрали. Артистите са представили репетиция на комедийната постановка от италианския драматург и писател Дарио Фо – “Не всеки крадец е мошеник”. Именно тази постановка беше най-играната от театралния състав през изминалата 2018 година. Нещо повече – с тази пиеса брезнишкото читалище се представи на националния фестивал на любителските театри”Театър без граници” в град Самоков, за което беше удостоено с поощрителна награда.

В края на снимките телевизионният екип и брезнишките артисти си направили общо селфи. Предаването със снимките на репетицията в Брезник ще бъде излъчено на 21 януари (понеделник) от 20:10 часа в ефира на БНТ 2. Повторение на предаването ще има на 26 януари (събота) от 12:30 часа отново по същата телевизия.

Снимка: Даниела Чавдарова

Виж също...

Loading...