Деца от социално слаби семейства в община Брезник ще бъдат подпомогнати чрез инициативата “Магазинче без пари”

Млади брезничани ще помогнат на свои връстници в община Брезник чрез благотворителна инициатива, която искат да реализират през този месец. Инициативата носи името “Магазинче без пари” и търси съдействието на възрастните, на институциите в Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Благотворителната идея беше представена на Детска кръгла маса за творчески идеи и инициативи, която се проведе в края на месец декември миналата година. Чрез нея активните млади в Брезник искат да помогнат на деца от социално слаби семейства в общината, които нямат възможност да си закупят топли дрехи. “В момента, в който цялата еуфория около благотворителните мероприятия покрай Коледа и Нова година приключи и хората са се напразнували, и да са готови отново да подадат ръка и сърце. Целта е самите деца да прегледат своите вещи, най-вече топли дрехи – такива, които са им омалели, но са запазени и здрави. Да ги донесат в определен ден. Съдействието, за което помолиха децата е за място, където да се складират, след това за място, където да се проведе самото събитие. Идеята е всяко дете, което дойде на този магазин за без пари може да хареса нещо, което е точно като за него и да си го вземе. Инициативата е изцяло на децата. Те още преди това са се опитали да се организират за благотворителни събития. Участват всеки път в благотворителните събития на всички останали организации. Вярвам, че бъдещото на Брезник е добро, защото децата ни са прекрасни.”, каза Гергана Пожарски, която е член на училищното настоятелство към средно училище “Васил Левски” в Брезник и съдейства на активните млади в общината.

Специална благодарност беше отправена към директора на училището в Брезник Емилия Вълова за безкрайното и съдействие, което оказва на членовете на Детска кръгла маса за творчески идеи и инициативи. “Ние споделихме тази идея с нея, тя каза, че ще съдейства. Така че най-вероятно ще бъде в училището, предполагам, че и от читалището биха ни приютили.”, поясни още Гергана Пожарски.

Виж също...

Loading...