“Магазинчето без пари” ще отвори врати в брезнишкото училище следващата седмица, а дотогава всеки може да помогне

 

Призив за даряване на дрехи, обувки и ученически пособия разпространи настоятелството на средно училище „Васил Левски“ в град Брезник. Родителската организация съобщи за Zapadno.com, че на 18 януари всичко дарено ще бъде изложено в училището и всеки безплатно ще може да си вземе каквото му харесва.

Идеята за този училищен доброволен базар беше анонсирана за първи път по време на детската кръгла маса за творчески идеи и инициативи, проведена през месец декември миналата година. Учениците, които участваха в събитието получават подкрепата от ръководството на училището и училищното настоятелство, с цел всеки включил се в инициатива „да си тръгне по-обичащ, защото е получил, по-добър, защото е дарил и истински стоплен – хем от безплатната топла дрешка, хем от споделянето, част от което е станал“, съобщават организаторите.

„Присъединете се към нас и ни помогнете за случването на детското Магазинче без пари!“, призовават от Настоятелството. „Донесете в училище запазените си зимни дрешки и обувки, които вече не ви стават или пък не носите по една или друга причина. Някой друг може да ги хареса и да се премени и стопли с тях. Може да донесете и запазени раници, ученически пособия и материали или спортни принадлежности, които да дарите за училищното Магазинче без пари. А на 18-ти януари (четвъртък), заповядайте в игротеката на 3-ия етаж в СУ „Васил, Левски“, където ще е изложено всичко дарено и всеки ще може да си вземе това, което му харесва и става. Безплатно!“

Идеята за „Магазинче без пари“ е поредната доброволна инициатива в град Брезник, която показва солидарност и загриженост към нуждаещите се. В града от години се провежда подобен благотворителен базар, организиран от читалище „Просвещение-1870“ по време на великденските празници. Провеждани са и редица отделни акции за събиране на дрехи и принадлежности за нуждаещи се ученици и възрастни хора, но настоящата идея за „Магазинче без пари“ за първи път идва от ученици и е насочена само към събуждане и възпитание на съпричастност между подрастващите.

Виж също...

Loading...