667 пътнотранспортни произшествия с 9 загинали са станали в област Перник през 2018 година

Резултатите от работата през месец декември 2018 година бяха представени от заместник-директора на Областна дирекция на МВР-Перник комисар Сашко Христо. Статистиката показва, че са регистрирани 65 престъпни посегателства, с 25 по-малко от предходния месец, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

Най-много са случаите на управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол над 1,2 промила – 11 броя при 15 за ноември. Следват взломните кражби, които са 8, с 2 по-малко. Унищожаване и повреждане на чуждо имущество е имало в 7 случая, отново с 2 по-малко от предходния период.

Бяха отчетени и резултатите от пътнотранспортния травматизъм през 2018 година. 667 са пътнотранспортните произшествия, с 9 загинали и 56 ранени. Това е с 60 по-малко от 2017 година, трима загинали и 12 ранени по-малко. По показател намалени пътнотранспортни произшествия през годината Областната дирекция се нарежда на трето място, след Сливен и Кюстендил. Най-честите причини за катастрофи са несъобразената скорост и неспазване на дистанция. Близо 30 хиляди нарушения са констатирани през годината от пътните полицаи.

Виж също...

Loading...