Маргарита Хранова ще покаже традиционни ястия от Брезнишко в предаването “Черешката на тортата”

Тази седмица предаването “Черешката на тортата” по NOVA телевизия ще излъчи заснетия през месец декември 2018 година в град Брезник епизод, научи Zapadno.com.

Както първо и единствено читателите на Zapadno.com вече научиха, българската певица Маргарита Хранова покани своите гости и екипът на телевизионното предаване в дома си в град Брезник. Прочетете още подробности по темата в публикацията: Шеф Манчев в Брезник: Предаването „Черешката на тортата“ обиколи няколко местни магазина с певицата Маргарита Хранова

В края на миналата седмица от “Черешката на тортата” анонсираха, че тези дни Маргарита Хранова ще покаже ястия от Граовския край в дома си в Брезник. Преди това други известни личности ще покажат през зрителите ястия от чуждестранни кухни. “След кулинарното пътешествие до Италия и Франция Марги Хранова връща компанията в Граовския край, в потомствена стогодишна къща на нейния пра-прадядо свещеник. Любимката на поколения българи залага на местната кухня – от питката през парената туршия и зелника до боб плакия и вариво, както в този край наричат свинското със зеле. Един от най-българските десерти – печена тиква с орехи, и специални подаръци от домакинята подслаждат небцето и разтапят сърцата на компанията.”, анонсираха от телевизионното предаване, а епизодът ще се излъчи в сряда.

Виж също...

Loading...