Водещ по NOVA телевизия покани зрителите на маскарадния фестивал “Сурова Брезник ‘2019”

Специална покана за посещение на XVI-ти маскараден фестивал „Сурова Брезник ‘2019“ беше отправена в национален телевизионен ефир преди минути, видя Zapadno.com.

Водещият на прогнозата за времето след централните новини по NOVA телевизия отправи поканата за фестивала. В края на прогнозата водещият Николай Василковски оповести информация за събитието, което ще се проведе утре (19 януари) в центъра на град Брезник. Той направи уточнението, че става въпрос за сурвакарския фестивал в Брезник, а не международния, който се провежда в Перник. Докато беше отправяна поканата, на заден фон се показа снимка на сурвакари, заснети на централния брезнишки площад.

Тазгодишният фестивал “Сурова” ще бъде съпътстван с две тематични изложби в Общински исторически музей-Брезник, който ще бъдат отворени от 9 часа в зала “Военен клуб”. Освен тях посетителите ще могат да се насладят на специален филм, който е заснет през далечната 1988 година. Лентата ще покаже как е изглеждал фестивала преди 30 години в Брезник. Входът за посещение на двете зали на музея ще бъде свободен през утрешния ден.

Официалното откриване на “Сурова Брезник ‘2019” ще бъде в 14 часа на площада. Участие в дефилетата ще вземат сурвакарски групи от 19 населени места с общо 1 040 участници.

Прочете още за предстоящия маскараден фестивал в публикацията: Сурвакарски групи от 19 населени места ще пресъздадат традицията на маскарадния фестивал „Сурова Брезник ‘2019″

Виж също...

Loading...