За първи път на фестивала “Сурова” в Брезник ще бъдат осигурени помещения за журналисти и фотографи

Специални помещения за фотографите, снимачните екипи и журналистите, които ще снимат сурвакарските групи на предстоящия XVI-ти маскараден фестивал „Сурова Брезник ‘2019“ ще бъдат подсигурени от Община Брезник. Това поясни заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска пред репортер на Zapadno.com.

В деня на провеждане на фестивала – 19 януари, ще се дават акредитации за фотографи, снимачни екипи и журналисти, които желаят да заснемат събитието. Акредитациите ще се дават във фоайето на народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник. “В самия ден ще се дават акредитациите в читалището, където ще има служител, който ще ги дава. Ще бъде попълнена една заявка от дадения журналист от медията, която ще представлява. Ангажиментът след това ще бъде да ни бъдат предоставени заснетите материали на фестивала.”, каза Мария Добревска. Заместник-кметът уточни, че акредитациите ще могат да се получат между 12:30 – 14:00 часа преди откриването на фестивала. Фотографите, снимачните екипи и журналистите с акредитации ще бъдат настанявани в съседната сграда на читалището, където на втория етаж се намира Общински съвет-Брезник. Ще бъдат подсигурени две стаи за удобство на снимащите и предаващи събитието.

Акредитациите за фотографи, снимачните екипи и журналисти бяха въведени за първи път на фестивала през 2018 година. Тази година пък за първи път ще бъдат подсигурени помещения за журналисти, фотографи и снимачни екипи, които ще отразяват фестивала “Сурова”.

Прочете още по темата в публикацията: Сурвакарски групи от 19 населени места ще пресъздадат традицията на маскарадния фестивал „Сурова Брезник ‘2019″

Виж също...

Loading...