Над 50 търговци изпълниха централната част на Брезник за фестивала “Сурова”, предлагат се натурално малиново вино и мезета

Над 50 сергии и шатри са разпънали търговци по централните градски улици в град Брезник на тазгодишния маскараден фестивал “Сурова”, установи проверка на Zapadno.com.

Предлагат се различни стоки – от стандартните до по-нетрадиционните за фестивали и събори. Най-масовото мезе – кебапчетата и кюфтета вървят по 1 лев за брой. Няколко са скарите, които са разпънати на улиците “9-ти септември”, “Георги Ив. Бунджулов” и централния градски площад. Предлагат се и други мезета. На една от сергиите търговци са докарали натурално малиново вино, суджуци, сланина и други продукти, които събират очите на минувачите. Поничките и царевицата на пара също присъстват сред предлаганите стоки.

Освен с храна и благинки, посетителите на фестивала могат да се снабдят и със звънци, макети на сурвакарски ликове, стоки за бита и други артикули. Търговците продължават да пристигат и към този час се разпъват сергии на свободните места. От Община Брезник поясниха, че интерес от страна на търговците за наемане на търговски площи е имало и през вчерашния ден.

Затворени за преминаване на моторни превозни средства са централните и периферните улици в града. Въведеното временно ограничение ще бъде до вечерта, когато ще бъде запален ритуалният огън на площада, след което движението ще бъде възстановено. Екипи на Районно полицейско управление-Брезник следят за нередности и охраняват тазгодишния фестивал.

Виж също...

Loading...