Сурвакарските групи на Долна Секирна и Ребро представиха най-малкия и най-възрастния участник на фестивала “Сурова” в Брезник

Най-малкият участник в XVI-тия маскараден фестивал “Сурова Брезник ‘2019” беше на 9 месеца, а най-възрастният – на 84 години, предаде репортер на Zapadno.com.

В края на събитието, което се проведе на 19 януари, от микрофона бяха съобщени имената на най-малкия участник и най-възрастния. Парична награда в размер на 50 лева за най-малък участник беше удостоена на 9-месечния Александър Руменов от сурвакарската група на брезнишкото село Долна Секирна.

Най-възрастният участник пък беше Сандо Радев от сурвакарската група на брезнишкото село Ребро. Кметът на Община Брезник Васил Узунов лично връчи парична награда от 50 лева на участника.

Всички сурвакарски групи, които взеха участие във фестивала получиха по 100 лева и бяха отличени с грамоти и предметни награди.

Как се проведе тазгодишния маскараден фестивал „Сурова“ в Брезник може да научите от публикацията: Над 1 000 човека доказаха, че традицията е жива и ще пребъде на фестивала „Сурова“ в Брезник – ВИДЕО

Виж също...

Loading...