Дупки по пътя за Трън се запълват с подскоци и смес от асфалт и сняг – ВИДЕО

Как се кърпят дупки на пътя посред зима? Подобна практика се среща само у нас и има краткотраен ефект. Въведена ли е от Пътната агенция провери екип на „Тази сутрин”.

При температура минус 2 градуса в сряда, 16 януари, трима мъже с бус спират и пълнят дупки на пътя Перник-Трън. Технологията се изразява в хвърляне на няколко лопати асфалт във всяка дупка, последвано от няколко подскока върху кръпката с крака. Технологията “студено асфалтиране”, както самите работници я определиха, представлява асфалт в насипно състояние, примесен със сняг.

Фирмата, чиито работници пълнят дупките на пътя Перник-Трън, е избрана от държавата да поддържа републиканските пътища на територията на Пернишка област. Още след първите няколко превозни средства, които преминават, асфалтът излиза от дупката и се разпилява наоколо.

От Агенция “Пътна инфраструктура” обясниха, че извършените дейности са в нарушение на договора между агенцията и изпълнителя и затова няма да бъдат платени. Фирмата изпълнител остава длъжна да извърши качествен ремонт.

Вижте още подробности и кадрите със запълването на дупките във видеото на бТВ като натиснете тук.

Снимка: Кадър бТВ

Виж също...

Loading...