Сурвакарската група на Долна Секирна с възражение срещу часа на представяне на фестивала “Сурва” в Перник

Сурвакарската група на брезнишкото село Долна Секирна излезе с официално възражение срещу дефилетата на XXVIII-ия международен маскараден фестивал “Сурва” в град Перник. Възражението е срещу късния час на явяване на сурвакарската група от община Брезник, научи Zapadno.com.

Възражението е било връчено лично на кмета на Община Перник доктор Вяра Церовска. Определеният час на представяне пред публиката и журито, който е 18:00 часа, е крайно неудобен за сурвакарската група. Преди да бъде изготвен графикът, сурвакарите от Долна Секирна са попълнили заявка за участие, в която са описали, че предпочитаният от тях час на представяне е 13 часа на 26 януари.

Възражението и заявката бяха оповестени от сурвакарската група на нейната официална Фейсбук страница. В тях групата посочва фактите и причините, поради които е поискала по-ранен час на представяне на сурвакарите от Брезнишко. “Заради отрицателното отношение на някои от организаторите на фестивала, защо трябва едни и същи всяка година да минават последни.”, поясниха от сурвакарската група на Долна Секирна.

Пълният текст на двата документа може да прочетете по-долу:

Виж също...

Loading...