Овцата Мими от Трънско е домашният любимец на столичанин, който я кръстил на жена си

Мъж от столичния квартал „Лагера” стана популярен в социалните мрежи със своя домашен любимец – овцата Мими. Животното Йосиф получил от приятели от Трънския край за клане: „Това животно красиво коли ли се… Не. И реших да си го гледам като домашен любимец. И е много по-добре отколкото едно куче”. Кръстил Мими на жена си, предаде бТВ.

Йосиф я разхожда всяка вечер. Обяснява ни, че е порода „Червена шуменска”, специално подчертава, че към момента все тя все още е шиле и чак като отрасне ще стане овца. Собственикът гледа животното от бебе и твърди, че видът и е на изчезване. За да не се случи това обаче, той е готов на всичко – включително да отиде до Делиормана, за да и намери „гадже”.

Снимки на нетрадиционния домашен любимец, направени от съседи, станаха хит в социалните мрежи. Всички в квартала познават овцата и собственика и. Някои от тях също биха заменили кучето си с овца, но с причина: „Поне като огладнея, ще знам какво да ям”. Мнението за Мими в квартала е добро: „Неговата овца си е доста културна. Не знам дали това си е характерно за овцете, като цяло”. Според стопанина на Мими, тя не му създава проблеми, а съседите и се радват, тъй като повечето от децата им никога не са виждали такова животно, съобщава още бТВ.

Снимка: Кадър бТВ

Виж също...

Loading...