Певиците с корен от брезнишкото село Ноевци – Ива и Ева Валентинови подгряха перничани в навечерието на фестивала “Сурва”

Народните певици с корен от брезнишкото село Ноевци – Ева и Ива Валентинови зарадваха перничани и гости на Перник на концерт в пернишкия квартал “Мошино”, научи Zapadno.com.

Атрактивен спектакъл, съчетал в себе си колорит от цветове и звуци, пренесе жителите и гостите на пернишкото кметство “Изток” в свят на мистика и уникалните за страната ни традиции и обичаи. Приказната атмосфера беше допълнена от пъстротата на страшните маски на сурвакарите от пернишкото село Люлин и грохота на техните звънци. Сред гостите бяха кметът на Перник Вяра Церовска, народният представител доктор Александър Александров и зам. кметът Денислав Захариев, които бяха потопени в тайнството на автентичния български обичай “Сурова”, съобщиха от пресцентъра на Община Перник.

Динамичният и спиращ дъха спектакъл “Игри с маски” преведе зрителя през дебрите на вечния сблъсък между тъмнина и светлина, магията и мистичността на древния обред и пречистващата сила на огъня. В интересно представения сценарий бяха преплетени и изпълнения на модерни и народни танци и песни, а за празничната атмосфера се погрижиха славеите на Граово Ева и Ива Валентинови.

Снимка: Община Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...