Отново няма изпълнител за реконструкцията на Трънската екопътека, процедурата е прекратена

С решение на кмета на Община Трън процедурата за пряко договаряне за реконструкцията на Трънската екопътека е прекратена, научи Zapadno.com. Решението от 7 януари 2019 година е публикувано на сайта на Общината и от него става ясно, че единственият кандидат за изпълнител на поръчката е подал по-висока цена от бюджета, който администрацията е предвидила за тази дейност.

„Предлаганата от участника ценова оферта надвишава предварително обявеният максимален финансов ресурс, с който възложителят разполага за изпълнението предмета на обществената поръчка.“ – гласят мотивите към решението.

Състоянието на важната туристическа забележителност на Община Трън е тежко. На места преминаването през екопътеката не е никак безопасно, затова Общината е поставила табели „Опасен участък. Не преминавай!“.

През месец октомври 2018 година стана ясно, че кандидати за реконструкцията на екопътеката няма, затова Общината предприе процедура по пряко договаряне, като покани пернишка фирма да отправи свое предложение. С решението на кмета от началото на месец януари и прякото договаряне е прекратено, тъй като отделените за целта близо 98 000 лева се оказват недостатъчни за изпълнението на желаните ремонтни дейности.

Същите средства са предвидени в бюджета на Община Трън за 2019 година и работата по търсене на решение за реконструкцията продължава. Специално за Zapadno.com кметът на Общината Цветислава Цветкова съобщи: „Нямаме възможност да отделим повече средства. Това, което сме отделили според мен е достатъчно да се извърши това, което сме заложили в проекта.” Тя добави също, че Трънското туристическо дружество е изявило желание да помага на изпълнителя, стига да се намери такъв.

Виж също...

Loading...