Институции работят по проблем с базата на пожарната в град Трън, която се помещава в сграда с живущи

Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението“-Трън е единствената структура към Регионалната дирекция на пожарната в област Перник, в която се наблюдава проблем по отношение на базата. Това каза директорът Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Перник комисар Емил Марков пред репортер на Zapadno.com.

По-рано днес в Перник се проведе годишен отчет-анализ за дейността на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Перник. “Бих казал, че проблеми с базата има само в Трън. В останалите служби базата е сравнително нова и добра. Само в Трън има проблем с базата, защото тя там се намира в една сграда, която е смесена собственост и на практика на един етаж е пожарната, а на горния етаж са живущи собственици. Но по този въпрос в момента работим заедно с директора на ОДМВР и с областния управител за трайно решаване на проблема. Надявам се, че с усилията на всички ще се реши проблема в Трън.”, поясни комисар Емил Марков.

На работното съвещание бяха представени и приоритетите в работата на структурите към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Перник за 2019 година. Сред тях са обученията на подрастващите, доброволците в доброволните формирования и превенция сред населението за намаляване на произшествията. Доброволните формирования в общините Брезник и Трън са сред трите в област Перник, които са оборудвани с противопожарни автомобили.

През изминалата 2018 година няма отчетени сериозни пожари в общините Брезник и Трън.

Виж също...

Loading...