Клип с кадри от фестивала “Сурова Брезник ‘2019” показва нещо важно и събира хиляди гледания в интернет – ВИДЕО

Клип с кадри на фестивала “Сурова Брезник ‘2019”, които професионален видеооператор е заснел е хит в социалната мрежа Фейсбук, видя Zapadno.com.

Около 7-минутното видео показва кадри от дефилетата на фестивала “Сурова” в град Брезник и “Сурва” в град Перник. Видеото е озаглавено “Духът на Сурва е в очите на най-малките… 2019” и до момента на писане на статията е генерирало 75 827 преглеждания, над 1 400 споделяния и близо 900 харесвания в социалната мрежа Фейсбук. Именно точно това е най-важното, което авторът на видеото показва – предаването на сурвакарската традиция от по-възрастните към по-младите. Този плам, с който младото поколение поддържа огъня на духа.

Видеото започва с кадри от фестивала в град Брезник, които показват част от дефилиращите групи на тазгодишното издание, което се проведе на 19 януари. Смесват се и кадри от фестивала в Перник, като фокусът е към децата-сурвакари. Автор на кадрите е видеооператорът Stanislav Temelkoff, а музиката е дело на taffovelikoff.com.

Вижте видеото, което привлича хиляди зрители:

Тазгодишното издание на фестивала “Сурова” в Брезник събра на 1 000 участници. Прочетете още по темата, ако сте пропуснали публикацията: Над 1 000 човека доказаха, че традицията е жива и ще пребъде на фестивала „Сурова“ в Брезник – ВИДЕО

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...