Състезание, изложба и други събития ще бележат “Седмица на физиката” в брезнишкото училище

“Седмица на физиката” с поредица от събития ще се проведе в средно училище “Васил Левски” в град Брезник, научи Zapadno.com.

В инициативите ще се включат по-голямата част от учениците в училището. Предвидени са различни събития като състезание, изложба и презентации, които ще обхванат дните до 31 януари. Програмата за следващите дни е обявена на плакат, който е закачен на входа на училището.

Във фоайето на учебното заведение учениците от 5 до 8 клас ще покажат рисунки и макети. Кабинетът по физика ще се превърне в малка обсерватория, в която ще се научи повече за необикновени небесни явления. Тематичната седмица ще завърши с “Приказка за физиката”, която ще бъде разказана в малкия физкултурен салон в четвъртък.

От 21 януари в училищата в област Перник започна провеждането на “Седмица на физиката”, която е под патронажа на областния управител Ирена Соколова. В началото на месец февруари пък град Перник ще бъде домакин на финалния кръг на националното състезание “Турнир на младите физици”. Състезанието ще се проведе от 1 до 3 февруари, а след него ще бъде сформиран национален отбор, който да представи страната ни на международен турнир на младите физици във Варшава.

Виж също...

Loading...