Местната власт на Брезник увеличава парите за еднократна помощ за новородени деца

Добра новина за родителите в община Брезник е факт от днес. По предложение на кмета на Община Брезник Васил Узунов парите за еднократна финансова помощ за новородени деца се увеличава. Това става факт, след като Общински съвет-Брезник прие бюджета на Общината за 2019 година, предаде репортер на Zapadno.com.

В проекта за бюджета е заложено увеличение на парите за еднократна помощ за първо и второ новородено дете. Заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска уточни, че еднократната финансова помощ е за родителите, които са с постоянен или настоящ адрес на територията на общината. “Еднократната помощ става за първо родено дете от 250 на 300 лева, за второ – от 300 на 350 лева и за трето и всяко следващо родено дете – по 250 лева. Разбира се и за осиновени деца се отнася същото. Така че смятаме, че въпреки недостизите за някои дейности като бюджет в Община Брезник, ще намерим средства, за да увеличим, макар и минимално еднократните помощи за раждане на деца. Това смятам, че ще бъде добра помощ за младите семейства.”, поясни за читателите на Zapadno.com заместник-кметът и уточни, че са без значение социалният статус и доходите в семейството.

През 2018 година в община Брезник са се родили около 40 бебета. Еднократната финансова помощ за новородено в община Брезник не е била увеличавана, откакто е въведена преди близо 13-14 години. “До момента не е увеличавана така, както е започнато в началото да се дава.”, добави Мария Добревска.

Очаквайте подробности за приемането на бюджета на Община Брезник за 2019 година – първо на страниците на Zapadno.com!

Виж също...

Loading...