Специалисти по физика от София изнесоха лекция и показаха интересни упражнения пред ученици от Брезник, Трън и Ноевци

Интересна лекция и упражнения бяха представени пред ученици от училищата в Брезник, Трън и Ноевци по-рано днес по повод “Седмица на физиката”, която се провежда в брезнишката гимназия, предаде репортер на Zapadno.com.

Ръководителят на катедра “Физика на кондензираната материя” към Физически факултет на Софийски университет “Свети Климен Охридски” доцент доктор Веселин Дончев изнесе лекция пред учениците в гимназиалния етап. Физикът инженер Тома Томов от Физически факултет на Софийски университет “Свети Климен Охридски” пък демонстрира интересни упражнения пред учениците.

Седмицата стартира с поредица от събития, свързани с физиката – състезание, изложба и презентации. Домакин на “Седмица на физиката” е средно училище “Васил Левски”, а гостуващи учебни заведения са средно училище “Гео Милев” от Трън и основно училище “Христо Смирненски” от Ноевци. Тематична седмица се провежда или ще се състои и в други училища на територията на област Перник.

В началото на месец февруари пък град Перник ще бъде домакин на финалния кръг на националното състезание „Турнир на младите физици“. Състезанието ще се проведе от 1 до 3 февруари, а след него ще бъде сформиран национален отбор, който да представи страната ни на международен турнир на младите физици във Варшава.

Снимки: Ваня Иванова и Дияна Нилаева

Виж също...

Loading...