Спортни клубове в община Брезник ще получат 60 хиляди лева за издръжка и дейности през тази година

Община Брезник е предвидила 60 000 лева от бюджета си за спорта през 2019 година. Средствата са предназначени за издръжка и дейности на спортни клубове в общината, предаде репортер на Zapadno.com.

Бюджетът на Община Брезник за 2019 година беше приет на провелата се вчера сесия на Общинския съвет. Общо 60 хиляди лева са предвидените за спортни клубове в Брезнишко. От тях за дейност ще бъдат предоставени 6 000 лева за футболен клуб “Чорни” (Брезник), 4 000 лева пък ще получи волейболен клуб “Чорни” (Брезник). Футболните клубове “Черногорец” (Ноевци) и “Буря” (Кошарево) ще получат по 3 200 лева. За спортен клуб по карате киокушин-канклуб “Дуло” (група Брезник) са заделени 2 500 лева от средствата за спорт.

Единствено за футболен клуб “Балкан” (Банище), който беше възроден през лятото на 2018 година, не са предвидени средства в бюджета на Община Брезник. “Не е регистриран, защото имаме Наредба за спортните клубове. Те не са си подали молба за членство към Обединения спортен клуб и поради тази причина не ги финансираме.”, поясни заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска пред репортер на Zapadno.com.

Субсидията от Общината обхваща и издръжката на спортната база на комплекс “Чорни” в Брезник, както и за масов спорт, но в зависимост от мероприятията, които ще се провеждат през годината. “Такива суми ще се заделят от Обединения спортен клуб. Имайте предвид, че там има и щатни работници, които са за поддържане на спортната база. Това е един голям комплекс, който изисква поддръжка. Има двама щатни треньори и трима хонорувани. Така че и техните заплати са включени в тази субсидия.”, каза още Мария Добревска.

В публикацията са използвани снимки от ФК “Чорни” (Брезник) и архива на Zapadno.com

Виж също...

Loading...