С над 40 торби с дрехи, обувки и учебни пособия добри хора подпомогнаха инициативата “Магазинче без пари” в Брезник

Голям успех пожъна инициативата на Детска кръгла маса за творчески идеи и инициативи и училищно настоятелство “Васил Левски” в град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Магазинчето отвори врати по-рано днес в игротеката на средно училище “Васил Левски”. В първия час от отварянето, интересът от страна на ученици от училището е бил голям. В цялата игротека са разположени различни видове по размер, тип и стил дрехи и обувки, а по-рано е имало и учебни пособия, които също са били дарени. “Има за всякакви възрасти, има за съвсем мънички дечица. Даже имахме бебешки дрешки и беше много мило, когато дечица идваха и си избираха мънички неща за братчета и сестричета. Насърчихме ги да го направят, за да могат да зарадват и вкъщи семействата си. Но всички деца се чувстват задължени и да донесат и да дадат, да кажат, че следващия път ще донесат. Така че се надяваме това да е първата инициатива от много. Засега смятаме поне два пъти годишно да го правим с летни и със зимни дрешки.”, каза Гергана Пожарски от училищното настоятелство.

В подредените вещи преобладават зимните и есенно-пролетни дрехи, но има и летни такива, които са отделени от другите. “Сутринта дойдоха няколко деца да надикнат като мишлета, след което доведоха цели групи в междучасията. Дойдоха много деца заедно с учителите си, дойдоха много деца самостоятелно. Нещо, което трябва с учудване да спомена – голяма част от децата се заинтригуваха най-много от учебните материали, помагалата и книжките, които се разграбиха буквално за едно междучасие.”, каза още Гергана Пожарски.

Над 40 огромни торби с дрехи са били дарени от различни хора от Брезник и други населени места. Впечатление е направило доброто състояние на дрехите и обувките, като част от тях не са били използвани. “Искам да изразя благодарност на всички хора, които донесоха стоки за нашето “Магазинче без пари” и за качеството на нещата, защото почти нямаше неща, които да не са много добре изпрани, сгънати, подредени. Беше удоволствие за мен да видя как са се постарали. Наистина бяха го приели като нещо, което е важно за децата.”, сподели Гергана Пожарски от училищното настоятелство.

Инициативата “Магазинче без пари” ще продължи и в утрешния ден (1 февруари) в часовете между 13:00 и 16:00 часа, отново в игротеката на брезнишкото училище.

Снимки: Видовденчета – фестивал на детското творчество

Виж също...

Loading...