От 3 години полицаи от Районното управление в Трън отделят от заплатите си за благотворителност

Благотворителна акция за подпомагане децата на загинали полицаи и хора, нуждаещи се от парични средства проведе пернишката полиция. 4 100 лева са събрани по инициатива на всички синдикални дружества в дирекцията и ръководството и, като в доброто дело са се включили всички служители. Инициативата е стартирала в навечерието на коледните и новогодишни празници, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

Събраните средства са разпределени поравно между 4 деца на загинали полицаи; трънчанка, претърпяла ПТП; жена, лекуваща се в Турция; дете в неравностойно положение и дете на болна колежка. Председателят на най-големия синдикат в пернишката полиция Васил Алексиев благодари на служителите, за проявената съпричастност и човещина и заяви, че и за напред ще се провеждат подобни инициативи.

Парите са преведени по банкови сметки на нуждаещите се, а днес на церемония в областната дирекция, директорът и – старши комисар Димитър Попов връчи банковите бордера. Той също благодари за добрата организация и проявеното милосърдие.

Полицаи от Районно полицейско управление-Трън от три години отделят средства от заплатата си всеки месец, като постъпленията отиват във Фонда за деца на загинали служители от системата на МВР.

Виж също...

Loading...