Сурвакарската група на брезнишкото село Садовик ще дефилира на фестивала “Кукерландия” в Ямбол

Сурвакарите на брезнишкото село Садовик ще покажат ликовете си на 20-тото юбилейно издание на международния фестивал “Кукерландия” в град Ямбол, съобщиха за Zapadno.com от групата.

“По покана сурвакарската група на Садовик ще вземе учасите на таз годишния юбилеен фестивал Кукерландия във град Ямбол на 2 март”, съобщиха от сурвакарската група. Във фестивала участие ще вземат и други сурвакарски групи от община Брезник, за които ще информираме своевременно.

Тази година ще се проведе 20-ото юбилейно издание на международния маскараден фестивал „Кукерландия“. Това е първият в страната ежегоден фестивал на маскарадните игри, провеждан без прекъсване от 2000-а година насам. В основата му са характерните за региона кукерски традиции, отличаващи се със своята специфика и в същото време богато разнообразие по отношение на костюми, персонажи и игри в различните населени места. През годините фестивалът „Кукерландия“ се е утвърдил като едно от най-зрелищните и мащабни събития в културния календар на страната ни, привличайки десетки хиляди участници и публика от страната и чужбина. Двадесетото юбилейно издание на „Кукерландия“ ще бъде в четири поредни дни – от 28 февруари до 3 март.

Виж също...

Loading...