12 екземпляра от „Известия на Общински исторически музей-Брезник“ ще бъдат дарени на библиотеки и читалища

Излезе от печат дългоочакваното първо издание на сборника „Известия на Общински исторически музей-Брезник“. В него са събрани докладите от научната конференция „60 години организирано музейно дело в Брезнишко – минало и бъдеще“, която се проведе през 2018 година, предаде репортер на Zapadno.com.

Освен докладите на над 180 страници са поместени фотографии на различна тематика, както и таблици. 12 екземпляра ще бъдат предоставени на различни библиотеки и читалища. “Вече излезе от печат първи том на „Известия на Общински исторически музей-Брезник“ и сме много радостни. Тиражът е 300 броя, ние ще предоставим на Националната библиотека, на Регионалната библиотека, на местната библиотека, на читалищата да имат от това издание. Надяваме се, че това е само първата стъпка и че в следващите години или още тази година ще излезе втори том на “Известия на Общински исторически музей-Брезник”.”, поясни директорът на музея Емилия Велинова и добави, че в историята на институцията не е издаван такъв сборник.

Сборникът „Известия на Общински исторически музей-Брезник“ том 1 е под редакцията на професор доктор Надя Манолова-Николова. Авторите, които ще бъдат представени със своите трудове в сборника са: Емилия Велинова, Светла Пантелеева, Милена Симова, професор д.и.н. Диляна Ботева, доктор Здравка Коркутова, Филип Михайлов, Тодорка Момчилова, Веселин Хаджиангелов, професор доктор Надя Манолова-Николова, доктор Стоян Шиваров, Делян Русев, Елена Боянова, главен асистент доктор Милена Любенова, Константин Панайотов, Георги Радославов, Милчо Георгиев, Златка Стратиева и Анелия Асенова.

Виж също...

Loading...