Волейболистът Светослав Гоцев от Брезник: Температурите в Русия през зимата се оказаха по-високи от тези в България

Волейболистът Светослав Гоцев от град Брезник, който в момента играе в руската Суперлига, се бил подготвил за ниски температури в Русия. Въпреки това се оказало, че термометърът там рядко се понижава под -10 градуса. Това сподели волейболният шампион в интервю за спортния вестник “Меридиан Мач”, цитирано от sportal.bg.

От есента на 2018 година Светослав Гоцев е част от руския волейболен клуб „Динамо-Ленинградска област“. Наблюденията на брезничанина са, че в руската Суперлига конкуренцията е жестока. “Силите във всички отбори са страшно изравнени и всеки един мач е жестока битка. С две думи – няма време за отпускане.”, споделя Светослав Гоцев пред “Меридиан Мач”. Волейболистът играе в Русия, благодарение на треньора и бивш национал Пламен Константинов.

Друго нещо, което направило впечатление на волейболиста било, че температурите в Русия през зимата са се оказали по-високи от тези в България. Рядко термометрите се понижавали под -10 градуса. Цялото интервю със Светослав Гоцев може да прочетете като натиснете тук.

Шампионът от Брезник е впечатлен от Санкт Петербург, където живее. Наскоро той посетил Ермитаж – най-големият и най-старият музей на планетата. Светослав Гоцев бил впечатлен от колекциите, които са показани в музея, въпреки че не успял да разгледа всички експозиции.

Снимка: Светослав Гоцев – личен архив

Виж също...

Loading...