Дамски вокален ансамбъл “Агапе” ще гостува в град Брезник с концерта “Зимна импресия” в музея

Концерт на дамски вокален ансамбъл от Перник ще се състои през почивните дни в град Брезник, научи Zapadno.com.

Концертът под надслов “Зимна импресия” ще бъде представен от дамски вокален ансамбъл “Агапе” с диригент Бойка Огнянова. Входът ще бъде свободен, а събитието ще се проведе в изложбена зала “Военен клуб” на музея в Брезник. Организатори са народно читалище “Миньор-2005” – Перник, Общински исторически музей-Брезник и Община Брезник. Концертът ще се проведе на 9 февруари (събота) от 16:00 часа.

Дамски вокален ансамбъл “Агапе” е създаден от диригента Бойка Огнянова през 2006 година. Ансамбълът изпълнява духовна музика и произведения от класически и съвременни композитори и оригинални аранжименти на народни песни. Хорът участва в редица събития през изминалите години. Ансамбълът е провеждал концерти в няколко църкви и катедрали, разположени по българското Черноморие.

През последните години дамски вокален ансамбъл „Агапе” участва в национални и международни фестивали и хорови конкурси в град Балчик и град Велико Търново, където печели специална награда за най-добро изпълнение на православна музика и на които е и лауреат. През август 2013 година, “Агапе” участва в хоров фестивал в Охрид, Македония (днешна Северна Македония) и заема трето място в своята категория. През септември 2014 година ансамбълът взема участие във фестивала “Музика и море” в град Паралия – Катерини, Гърция, където се класира на трето място. През юли 2016 година ансамбълът представя България в VII-ия международен фестивал Musichoridanse в град Тарар, Франция, допълват от ансамбъла.

Виж също...

Loading...