Първа копка на параклиса в трънското село Милославци се очаква да бъде направена през месец април

Идеята за изграждане на параклис в трънското село Милославци е от години. Инициатор за изграждането е местният жител Емил Мирчев. Това сподели той пред репортер на Zapadno.com.

Още преди години бащата на Емил Мирчев имал намерението да изгради параклис в селото, но тогава времената били смутни и инициативата не могла да се осъществи. “Тази моя идея е от 5 години и сега стигнахме донякъде да решим въпроса. Тази идея е още на баща ми, но по онова време знаете какво беше – не се обръщаше много внимание. Направил съм вече проект. Надявам се всичко да стане добре и някъде април месец, дай Боже времето да е добре, да започнем да правим нещо.”, сподели Емил Мирчев, който по професия е строителен техник. Намерението е още през месец април да бъде направена първа копка в присъствието на отец Николай, който служи в Трън.

През есента на 2018 година Общински съвет-Трън прие решение за учредяване безвъзмездно право на строеж за параклиса в село Милославци. Теренът е с площ 300 квадратни метра, на който се предвижда да се изгради параклис с името „Свети Дух“. Площта му ще бъде 20 квадратни метра, а към сградата ще има и камбанария.

Разкрита е и банкова сметка за набиране на дарителски средства за изграждането на параклиса. Според изчисленията на Емил Мирчев за градежът ще са необходими около 20 000 лева. Негото дело е параклисът в Италианския лицей в столичния квартал “Горна баня”. Строителни фирми или хора, които разполагат със строителни материали също могат да помогнат за инициативата.

Вижте банковата сметка за набиране на средства за изграждането на параклис в село Милославци:

IBAN BG37STSA93000025843910
BIC STSABGSF
Банка ДСК- ЕАД

Виж също...

Loading...