Граничният пункт на Стрезимировци с нов облик за 50-годишнината си

Областният управител съдейства за новия облик на ГКПП „Стрезимировци” по повод 50-годишнината на митницата, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

По покана на Гранично полицейско управление-Трън областният управител Ирена Соколова ще присъства на отбелязването на 50-годишнината от откриването на гранично-контролно пропускателен пункт „Стрезимировци” на границата ни с Република Сърбия. “Съществуването на единствения приоритетен обект на транспортна и международна свързаност, на територията на област Перник, външна граница на Европейския съюз, е от ключово значение. През годините той благоприятства развитието на местната икономика и търговия, туризъм и социални връзки в областта и страната. Неговото значение е свързано и с доброто сътрудничество, взаимодействието, дружбата и опознаването на крайграничното население, развитието на културния обмен.”, сподели Соколова.

Със съдействието на губернатора и Агенция “Митници”, през миналата 2018-та година бяха отпуснати средства в размер на 29 000 лева, с които се извърши частичен ремонт на зоната на пункта и се подобриха значително условията за преминаване на леки и тежкотоварни автомобили. Увеличена е козирката на ГКПП-то, преасфалтирани са части от трасето, монтирани са нови осветителни тела под самата козирка и в цялата зона на пункта. Поставен е и светещ надпис с наименованието на страната ни.

По повод юбилея и дългогодишната резултатна работа на служителите на граничния пункт Ирена Соколова ще изрази своята благодарност и признателност към служителите и институцията.

ГКПП „Стрезиморовци” е официално открит на 28 декември 1968 година. Същият се намира на 100 километра от град София и отстои на 50 километра от сръбския град Сурдулица. Чрез него се осъществява най-пряка връзка с Южна Сърбия, по международен път № 63.

Снимка: Областна администрация-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...