Брезничани се наслаждаваха на виртуозни изпълнения по време на музикалната среща с дамски вокален ансамбъл “Агапе”

Дамски вокален ансамбъл “Агапе” от град Перник представи палитра от виртуозни изпълнения пред брезничани, научи Zapadno.com.

Концертът се състоя в зала “Военен клуб” на Общински исторически музей-Брезник. Сред гостите беше заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска, която лично поздрави всички певици от дамския вокален ансамбъл.

Музикалната програма беше разделена на части и обхвана различни периоди от време. Началото беше открито с уводни думи от диригента на ансамбъла Бойка Огнянова. “Добре дошли на нашата музикална среща, посветена на края на зимния цикъл на календарните празници. Музикална среща, която е поздрав за всички брезничани, носещи имена свързани с традиционния календар от Васильовден до Власовден. Настоящият концерт стана факт благодарение на партньорството на Община Брезник, народно читалище “Миньор”-Перник и Общинския исторически музей в град Брезник. Често се питаме какво е любовта, имаме ли усет за нея Знаем ли колко са видовете любов. В следващите минути ще открием отговорите.”, каза Бойка Огнянова.

С концерта си ансамбъл “Агапе” гостува за първи път в Брезник. Ансамбълът е създаден от диригента Бойка Огнянова през 2006 година. През годините е печелил награди от различни фестивали и е участвал в събития в страната и чужбина.

Снимка: Ваня Иванова

Виж също...

Loading...