Брезничанин със златни ръце прави от нищо нещо, с което дарява красота на околния свят – СНИМКИ

Изкуството да правиш от нищо нещо се владее от малцина. Един от тях е брезничанинът Димитър Александров, който е ученик в 11 клас в средно училище “Васил Левски” в град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

От 8-9-годишен Димитър Александров оползотворява свободното си време като сътворява полезни или красиви ръчно изработени изделия. Предметите от дърво са най-честите неща, които той изработва. Негово дело са предмети, направени и от други материали. “В началото правех съвсем обикновени, неизпипани неща, които до ден днешен постоянно се надграждат и преминават към по-сложни за изработка и по-ефектни. Тъй като за мен е удоволствие да се занимавам с това, не определям нещата като трудни или не, по-скоро изискващи повече време и внимание и по кратковременни.”, сподели Димитър пред репортер на Zapadno.com.

Предметите се изработват в гараж, който младият брезничанин е превърнал в дърводелска работилница с нужното за това цялостно оборудване. Негово дело е и туба за гориво, която е превърната в мини бар със заключващ се механизъм за по-голяма сигурност на напитките в него. Това е и предметът, който отнел на Димитър най-много време за изработка. “Не мога да определя кое ми е било най-трудно, но най-много време ми отне изработката на тубата, в която се помещават шише уиски, Кока-Кола и чаши, изработката отне около месец.”, сподели той.

Пламъкът за нестандартното занимание той получил наследствено. “Бих казал че амбицията я нося в кръвта си, в моето семейство всеки има някакво подобно хоби, дядовците ми също са били майстори, сръчни Българи, от които тръгват и моите наклонности към занаята. В главата ми се въртят изключително много идеи за изработване, някои скромни, други не чак толкова, които чакат своя момент.😄”, разказа още Димитър Александров.

Талантливият брезничанин ще продължи своето обучение и след завършване на гимназията в Брезник, като все още не е избрал конкретна специалност, за която да кандидатства. Сред пожеланията му към брезничанин е да бъдат родолюбиви. “Пожелавам на всички мои съграждани здраве, късмет, много професионални успехи, винаги да пазят родолюбието в сърцата си и да го предават на идните поколения, да са горди Българи, и всеки който има наклонности към даден занаят като мен, да се развива с пълни сили!”, завърши Димитър Александров.

Разгледайте галерия с още снимки на произведенията, които ръцете на Димитър са сътворили:

[maxgallery id=”33854″]

Снимки: Димитър Александров

Виж също...

Loading...