Монтираха паметника на Васил Левски в Брезник, който ще бъде официално открит на 18 февруари – СНИМКИ

Първият паметник на Васил Левски на територията на община Брезник беше монтиран в ранния следобед, предаде репортер на Zapadno.com.

Екип от майстори и работници постави паметника, който се състои от няколко части. С помощта на кран бяха монтирани части от елементите. Първо беше поставена така наречената база, а върху нея беше монтиран пиедестал. Надписът на пиедестала представлява подписът на Васил Левски. Крайната фаза беше монтирането на бюстът-паметник на Васил Левски, като последваха довършителни дейности.

Бюстът-паметник е изработен от скулптора с родословни корени от Брезнишко и Трънско Борис Борисов, а останалите елементи са направени от каменарят Иван Ненков, синът му и техни помощници. Работата по създаването на паметника отнела около 2-3 месеца.

Официалното откриване на монументът, който се намира в градинката до централния градски площад, ще бъде на 18 февруари (понеделник) от 11:30 часа. Специално за откриването ще пристигне Националната гвардейска част. В програмата ще се включат и представители на национално дружество “Традиция” от София.

Разгледайте снимки от историческия момент по поставянето на паметника, които бяха заснети от обектива на Zapadno.com:

[maxgallery id=”34022″]

Виж също...

Loading...