За ремонта на пътя Трън – Вукан – Пенкьовци са необходими 640 хиляди лева, проект за рехабилитация няма

„Поради състоянието на пътя гр. Трън – с. Вукан – с. Пенкьовци, е силно затруднено придвижването между общините Трън и Земен, чиято единствена директна връзка е той”. Тези думи на народния представител от „БСП за България” инженер Любомир Бонев предаде пернишката организация на партията чрез своята Фейсбук страница, видя Zapadno.com.

В пленарната зала депутатът е задал въпрос на министъра на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова и е настоял за ясен и точен ангажимент, за да има нормална комуникация между Земен и Трън.

Народният представител е добавил още, че „Поради окаяното състояние на пътя, достъпът на обществен транспорт, полиция, бърза помощ и пожарна е силно затруднен, а забавянето в спешни ситуации създава рискове за здравето и живота на жителите на тези села”.

Стенограма от отговора на министъра все още не е публикувана на сайта на парламента, но според информацията от съобщението на БСП министърът е съобщила, че за ремонта на пътя са нужни 640 хиляди лева и въпреки че пътят е сред приоритетните за област Перник, не е изготвян проект за рехабилитацията му.

В публикацията са използвани снимки от пресцентъра на “БСП за България”-Перник и архива на Zapadno.com

Виж също...

Loading...