Жени-гобленисти от Пернишко ще гостуват със свои произведения на арт галерията в Брезник

Изложба с произведения на жени-гобленисти се очаква да бъде експонирана в арт галерията на град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Предвижда се експозицията да бъде открита през месец март, а чрез нея ще гостуват жени-гобленисти от Пернишко. Арт галерията се радва на интерес от страна на посетителите и добре се приема от брезничани. Това каза директорът на Общински исторически музей-Брезник Емилия Велинова. “Смятам, че добре се прие от брезничани и че е необходимо за град Брезник – град с традиции в историческо и културно отношение, да има една такава малка галерия, където и посетителите, и брезничани да се радват на творбите.”, каза Емилия Велинова.

Визията на музея, където е разположена арт галерията е експозициите да се сменят на 2-3 месеца, както и да бъдат допълвани подредените изложби. Галерията беше открита през месец декември 2018 година с изложба-базар, в която творци от Перник и Брезник показаха своите произведения. От музея на Брезник споделиха, че вече има продадени творби от изложбата-базар. Свободните места на изложбената площ ще бъдат допълнени с нови творци. “Място и поле за изява има тук, в Общински исторически музей, в сградата на ДНА, както ние наричаме музея и изложбените зали.”, каза още директорът на музея Емилия Велинова.

Виж също...

Loading...